Nieuws

HomeNieuwsRace 4 op de Nurburgring

Race 4 op de Nurburgring

Alles staat weer klaar om te vertrekken naar de Nurburgring. Ik ben benieuwd of we deze race net zo goed presteren als de vorige race op Assen.

Dit weekend krijgen we extra ondersteuning van natuurlijk onze eigen Joey Litjens en daarbij ook nog eens van Gerry Verhoeven. Welkom Gerry! Ik heb van jou ook ontzettend veel geleerd tijdens mijn raceperiode bij de minibikes. En vooral tijdens het EK in Zaragoza was jij degene die mij een hoop tips heeft gegeven.

Het was een  groot startveld met maar liefst 46 racers aan de start, waaronder jongens van de ADAC (Duitsland) en KTM (Nederland). Erg mooi om te zien. Jammer genoeg is deze race heel anders verlopen als dat ik gehoopt had. Vanuit het succes in Assen resulteerde deze race in een eerste crash van het seizoen! Dit gebeurde tijdens de wedstrijd en ik kon niks anders doen dan proberen de race uit te rijden met als gevolg om als 15de algemeen te kunnen eindigen.

Mijn kwalificaties waren niet zo denderend. Ik vertrok dan ook van een 26ste startplek. Wederom had ik een goede start, maar moest ik uitwijken voor 2 rijders die stil bleven staan. De eerste bocht was al een belevenis op zich… wie gaat er heel doorheen komen? Ik ben als 17de door de bocht gegaan, dus mocht niet mopperen.  Ik zat er in het begin goed bij en lag in gevecht om plek 14. Ronde aan ronde bleven we wisselen. Maar helaas kwam ik tegen een andere rijder aan in de bocht, waardoor we samen vielen. Dit hoort bij het racen, maar ik baalde verschrikkelijk. Een dag om snel te vergeten. Maar ondanks alles weer een top weekend gehad met de hele KTM groep. Iedereen weer bedankt, vooral Joey en Gerry!

Laat een reactie achter