Nieuws

HomeNieuwsTweede race in Croix en Ternois

Tweede race in Croix en Ternois

Klaar voor vertrek naar race 2 van de KTM cup in Frankrijk. De motor is ingeladen en reeds vertrokken naar een nieuwe baan.

Het rijden in de vrije training ging niet zo goed als ik wilde. Ik had wat problemen en moest ook erg wennen aan de motor. Ik ben dan ook als 16de gekwalificeerd en moest dus op zondag een flinke inhaalslag gaan maken. Dankzij goede tips van Joey Litjens begon ik vol goede moed aan de race. Met race 1 had ik een goede start, waardoor ik op p9 lag. Deze heb ik vast kunnen houden en ben door een rode vlag situatie zelfs als 8ste geëindigd. Tijdens de prijsuitreiking kreeg ik van Joey te horen dat ik als tweede van de senioren over de finish was gekomen en zo dus mijn eerste podiumplek pakte van het seizoen.

Race 2 weer vanaf p16 vertrokken met een super start om uiteindelijk als 8ste door te komen. Deze plek kon ik behouden tot 3 ronden voor het einde. In de laatste bocht verloor ik de grip op mijn achterwiel, met een flinke zwieper als gevolg. Wonder boven wonder kon ik de controle terug krijgen, maar verloor hierdoor enkele secondes, waardoor ik de race als 9de wist te finishen. Jammer genoeg raakte ik hierdoor net buiten het podium en eindigde op een 4de plaats bij de senioren.

Ik wil via deze weg graag iedereen weer bedanken voor de geweldige steun en reacties tijdens dit gezellige weekend. En daarbij niet te vergeten de sponsoren die dit mede mogelijk maken.

Laat een reactie achter