Nieuws

HomeNieuwsVrije training op Assen

Vrije training op Assen

Vandaag staat er een vrije training op het circuit van Assen gepland bij de OW cup van Hennie Lenting. Joey Litjens is ook aanwezig om de nodige tips te kunnen geven. Als eerste moeten we een warming up doen en dan hebben we een bijeenkomst van Hennie, die ons uitleg gaat geven over wat er wel en niet mag.  Er is afgesproken dat we de eerste sessie met een CRT rijder de baan op gaan. Ook gaan we even extra de verplichte cursus van de licentie herhalen. Als KTM rijders hebben we die allemaal al, anders mag je niet deelnemen aan races.

Na iedere sessie volgt een verplichte briefing waar iedereen aan deel moet nemen. Dit is erg fijn omdat je daar vaak nog extra tips krijgt. Tijdens de eerste sessie regent het en moet je eerst de baan rustig leren kennen. De bedoeling is dat je dan ook niet de CRT rijder voorbij gaat.

De andere sessies gingen erg lekker en ik was dan ook in gevecht met een 1000cc en een 600cc die ik op het rechte stuk natuurlijk niet bij kon houden, maar in de bochten ging dit prima. Vooral de coureur op de 600cc vond het geweldig en kwam ook naderhand nog even melden dat hij heerlijk had getraind.

De voorlaatste sessie ging mijn motor raar doen en heb ik de sessies niet uit kunnen rijden. Mijn pa en Arie Vos zijn nog druk bezig geweest om te zorgen dat hij voor de laatste sessie weer helemaal klaar was. Top mannen! Al met al weer een hele mooie trainingdag gehad. Hennie Lenting, ook jij bedankt voor de tips en goede zorgen van die dag!

Laat een reactie achter